אסף קידר ● מרחבים לשחרור וצמיחה ● פסיכותרפיה ומיינדפולנס
בין הורות לאל-הורות
הבאת ילדים לעולם נתפסת בחברה הישראלית כדבר מובן מאליו, חלק בלתי-נפרד מחיים בוגרים "נורמליים". במציאות כזאת יש צורך גדול בסביבה תומכת עבור אלה מאיתנו שמציבות/ים סימן שאלה בנושא ההורות - שבוחרות/ים לחיות ללא ילדים או מתלבטות/ים אם להיות הורה.
לאחר שקיימתי בעבר קבוצות התפתחות בנושא הזה, כיום אני מציע ליווי אישי לתמיכה במי שבחרו באל-הורות או בהתלבטות בשאלת ההורות. התמיכה מוצעת בשני מסלולים אפשריים:
1. תהליך של 10 מפגשים אישיים בעלי מבנה מוגדר מראש, שבהם נעסוק באופן ממוקד בשאלת ההורות.
2. תהליך פתוח ולא-מובנה, למעשה תהליך עומק טיפולי ששאלת ההורות תעמוד במרכזו אבל במהלכו נוכל למקם את השאלה הזאת בהקשרי החיים היותר רחבים.
מוזמנות ומוזמנים בחום לסדרה של 8 מפגשים חווייתיים בקבוצה קטנה ואינטימית (6-10 משתתפות/ים), שבה נעבור תהליך אישי וקבוצתי סביב שאלת ההורות:
נכיר ונתמוך אחד/ת בשני/ה, נדע שאנחנו לא לבד בנושא הזה;
נרשה לעצמנו להרגיש את כל קשת הרגשות ולשאול כל שאלה שעולה בנו;
נעמיק בבירור ועיבוד של המטענים הרגשיים, הקונפליקטים, השאלות וההתלבטויות;
נבהיר לעצמנו את העמדה הפנימית, את משאלת הלב שלנו;
נבנה סמכות פנימית שתדריך אותנו בעולם, גם מול לחצים משפחתיים וחברתיים אם צריך.
המפגשים ישלבו התנסויות חווייתיות מתחומי הפסיכותרפיה הגופנית והמיינדפולנס, לצד שיתוף ושיחה. יושם דגש על הקבוצה כמרחב בטוח, תומך, מאפשר, מכבד ולא-שיפוטי.
בסיום המפגשים תינתן אופציה להמשיך את התהליך ביחד כקבוצת התפתחות, או במסגרת טיפול אישי.
תיאור קבוצות ההתפתחות שהתקיימו ב-2018:
על המנחה:
"אסף, היית עבורי מורה, מנחה ומודל לאופן בו סמכות יכולה להיות מיטיבה, מגדירה, מקרבת ואוהבת. בחוויה שלי היית מקצועי ואנושי ושילבת במיומנות ומתוך ההתהוות של הרגע, בין מרחבים של ידע, טיפול, הכוונה, יצירתיות, פשטות ונוכחות. מבחינת התוכן הרגשתי שלחיבור האישי שלך לנושא ההורות ולאופן בו אתה בוחר לעצב את חייך, יש משמעות מכרעת על היכולת שלי להיפתח לדבריך ולהביע את האותנטיות שלי. ממש מבקשת בשביל מי שעוד לא חווה סדנא בהנחייתך, שתמשיך במלאכה ותיצור עוד ועוד מרחבים שיאפשרו לא.נשים להכיר את עצמן, לגלות ולברך את מעיין הכנות שבתוכן. תודה מכל הלב 3>"
"אני מנסה לחשוב האם קיבלתי באיזשהו מקום מידה כזו של הכלה ממטפל ואני נוטה לומר שלא. החוויות שלי ממטפלים ובעיקר מטפלים גברים זכורות לי לרעה בלשון המעטה. הרגשתי לאורך כל המפגשים שאסף רואה ומרגיש אותי. החוויה האישית שלי מאסף היא מעיין טיול רצוף פיתולים עד שהגענו למקום הבטוח, או עד שהצלחתי לאפשר לו. היום אני יודעת ויכולה לומר שבאתי עם התנגדויות, באתי עם ביקורת ואולי אפילו התנשאות, מיני חומות ומגנים שיצרתי לאורך השנים, אסף היה שם כל הזמן, וכשהטחתי בו (גם אם לא במילים) הוא הרגיש, ידע ואיפשר, כל הזמן עם שקט, כמו ממתין בסבלנות שאני אתפכח, כמו אומר, אני כאן, אני מסוגל לשמוע כל דבר שאת תאמרי ואני עדיין אהיה כאן."
"אסף היה בהקשבה מלאה לכל הצרכים ולדרך שלי ובהחלט יכולה לומר בלב מלא ושלם שהוא אסף אותי. יש בי הערכה והכרת תודה גדולה מאד למה שעשה עבורי. אסף מבחינתי מעורר התפעלות לדרך בה החזיק את הקבוצה, הדריך, הנחה והכל באיזון מופלא."
"נהניתי והשתאיתי על הרגישות, הישירות, האומץ. יצרת אווירה מאוד פתוחה, מאוד מקבלת. מעריכה מאוד את הזמינות מחוץ למפגשים. יכולת מדהימה להיות מעמיק בלי ללכת סחור סחור. הרגשתי שמהר מאוד הבנת אותי ועמדת איתי ומולי ברגישות ובעוצמה."
"סבלנות ונועם עד אין קץ. אוצר המלים כ"כ מרגיש ומדגיש חופש בחירה ואת הזכות הקיומית לבחור עבור עצמנו מה טוב לנו (ולא ע"ח האחר אך גם לא כדי לרצות אותו). תודה על הכל J"
"[אסף] מאוד נעים ורגוע ומכיל. מאפשר ומייצר אווירה חיובית ונעימה בצורה נינוחה וטבעית. מאפשר מאוד מקום ומעודד תהליך פנימי."
משוב על הקבוצה מפי המשתתפות/ים:
על הקבוצה והתהליך:
"מבחינתי כשאני מצליחה לצאת בתום 8 מפגשים עם הצהרת כוונות ולומר אותה בקול לעצמי בלי חרדה, וסומכת על עצמי, שגם אם לא חושפת את הכוונה הזו לכל הסביבה הקרובה שלי, עדיין יש זמן ואני אומר ואחשוף כשאני ארגיש שזה נכון לי. זו המשמעות והיעילות של הקבוצה עבורי."
"מצאתי מקום בטוח לומר את אשר על ליבי בצורה טוטאלית, להיות בסביבה כל כך מקבלת ומכילה. היה לי מקום בו אני יכולה להתלבט בקול רם, לחשוף את הפחדים, התסכול, השמחה. המקום הבטוח הזה איפשר לי בראש ובראשונה להצליח לראות את ההתלבטויות שלי מבחוץ ולגשת אליהן."
"הקבוצה היוותה עבורי מקום בטוח בו ניתן להפקיד חלקים מפוצלים ומנוכרים סביב נושא ההורות (אך לא רק) שהיה לי קשה לשאת ולמקם בתוך תוכי. ההחזקה של הקבוצה אפשרה לי למקם את החלקים האלה מחוצה לי, במרחב הבטוח שנוצר בינינו, וכך הצלחתי להתבונן עליהם מפרספקטיבות שונות, דרך עיניהן של חברותיי לקבוצה. ההתבוננות וחוויית המוכלות בקבוצה, אפשרה לי לרקום ערוץ עיבוד חדש לתכנים המפוצלים ולאט-לאט הרגשתי שהחלקים מתחברים בתוכי ושיש לי יכולת לנוע ואף לנוח בתוכם. אני מרגישה שהתהליך שעברתי בקבוצה [...] היה לחלק בלתי נפרד בדרכי אל ההכרה והריפוי."
"תחושת הקבלה והאווירה הנינוחה, מתן מקום לכל תגובה ולכל תחושה שעלתה ושמירה על אווירה מקבלת וחיובית. זה מאוד עזר לתחושה שהכל מתקבל וליצירת חלל חיובי ותמיכה אמיתית וכנה, שהפכה את הקבוצה לחיובית ומעצימה ותומכת נורא."
"קבוצה אינטימית, אנשים מדהימים, מרחב של פתיחות ואינטימיות. הכלה של המנחה. הרגשתי עטופה ומוכלת ומוחזקת. התהליך היה מובנה בצורה מעולה."
על המבנה והמתודות:
"מאד מאד אהבתי את השיתופים, בעיקר בהתחלה, נחשפתי לקולות שדומים מאד לשלי וזה למעשה גם מה שחיפשתי כשיצאתי למסע הזה, לדעת שאני לא לבד, שיש עוד קולות שאוכל להזדהות איתם. זה מאד שיחרר אותי בהתחלה והקל עליי לדעת ולשמוע."
"הועילו לי תרגילי הדמיון המודרך מאד וגם התמסרתי אליהם לחלוטין. השימוש בכרטיסיות, צבעים, בריסטולים, החופש לבטא את עצמי באיזו דרך שאבחר, ציור, כתיבה, עיצוב פסל או כל דבר אחר, כולם עזרו לפתח חשיבה מהפנים אל החוץ."
"משלב בין קבוצה מובנית ופעילויות מתוכננות לבין קשב לצרכי כל משתתפת בקבוצה."
עוד באותו נושא:
השיח הציבורי בחברה שלנו כ"כ גדוש במסרים, אמונות וציוויים סביב נושא ההורות - למה זה טוב, למה זה חובה, למה נתחרט אם לא, כמה ילדות/ים "צריך להביא" ומתי ואיך ועם מי ועוד ועוד.... אבל מה באמת אני מרגיש/ה וחווה בנושא הזה? מה אני רוצה? מה המסע או מערכת היחסים שלי עם הורות או אל-הורות בחיים האלה?
בערב הזה נדבר ונרגיש ונדמיין בגוף ראשון על הורות ואל-הורות. הערב יכלול פאנל בהשתתפות גילי פליסקין וד"ר אורנה דונת, דמיון מודרך בהנחיית ד"ר אסף קידר, ושיתופים מהקהל.
הערב נערך במסגרת "ניו מון נייטס", סדרת אירועי תוכן פמיניסטית חדשה של מורן בריר ודנה אתגר, המתקיימת פעם בחודש באנה לולו בר שביפו.